електронне торгове обладнання

supermarket
Рішення GMS Ресторан є галузевим рішенням на основі системи управління підприємством GMS Office Tools 3.8. Це великий, потужний продукт який з успіхом вирішує завдання як невеликих закладів так і великих мереж. Платформа GMS Office Tools 3.8 відкриває можливості для гнучкої адаптації рішення та його розвитку, тому GMS Ресторан - єдиний програмний продукт, який може якісно вирішувати завдання підприємств з нестандартними і змішаними бізнес-процесами. Наприклад, стає можливим поєднати в єдиній системі управління супермаркет (магазин) і ресторан, і обидва напрямки будуть працювати однаково ефективно.

У базовій поставці рішення володіє наступною функціональністю:

Обслуговування відвідувачів (GMS Ресторан, GMS фастфуд)

Доступ, безпека і облік робочого часу

  • Авторизація за допомогою магнітних карт
  • Гнучке розмежування прав доступу, журнал дій користувача в системі
  • Облік робочого часу по змінах
  • Автоматичне нарахування ЗП за відпрацьований час, розрахунок мотивації від результату

Робота із замовленнями

gms r 01

  • Робота зі столиками через карту залів
  • Облік місткості столиків
  • Резервування столиків, меню попереднього замовлення
  • Облік кількості відвідувачів
  • Розрахунок потреби інгредієнтів для замовлення
  • Групування та підбір страв за 2-м рівнями
  • Підбір страви за каталогом по частині назви, з використанням віртуальної екранної клавіатури
  • Наочний інформативний інтерфейс офіціанта з умовною підсвічуванням страв замовлення
  • Кілька варіантів відображення замовлення - згорнутий, докладний і ін.
  • Графічне зображення страв
  • Управління статусами страв (Новий, Замовлений, Готовий, Поданий)
  • Визначення модифікаторів для страв
  • Управління подачами - як черговістю, так і з фіксованим часом подачі
  • Друк фішок замовлень з автоматичним поділом (Бар, Кухня і т.п.)

Управління рахунками

  • Підтримка декількох рахунків для столика
  • Розділення рахунків на кілька різних рахунків
  • Об'єднання всіх рахунків поточного столика в один
  • Об'єднання будь-яких двох рахунків столика в один
  • Перенесення рахунку з одного столика на інший

Розрахунки з відвідувачами

gms r 02

  • Інтеграція з Дисконтною Системою, програмою лояльності
  • Ведення клієнтської бази, докладні анкетні дані
  • Підтримка клієнтських карток з магнітною смугою, штрихкодом, простих ембосованних
  • Пошук клієнта в базі даних за умовою (визначається правами доступу)
  • Автоматичне надання знижок
  • Автоматична обробка акцій типу «1 + 1 = 3» і т.п.
  • Нарахування та списання бонусів
  • Друк попереднього рахунку
  • Друк рахунку для розрахунку з відвідувачами
  • Друк всіх рахунків столика
  • Підтримка змішаних оплат - готівкою, платіжною карткою, бонусами

Облік грошей в оперативній касі

  • Реєстрація внесення / винесення грошей
  • Облік оплат за формами - готівкова, платіжні картки тощо
  • Вказівка ​​цільового призначення винесення грошей - інкасація, підзвіт, за видами витрат і т.п.
  • Звіт по залишку грошей в оперативній касі (визначається правами доступу)

Оперативна звітність

До складу рішення входить кілька варіантів звітності, які доповнюють один одного: передбачено перегляд і друк простих оперативних звітів безпосередньо на робочому місці офіціанта, потужний модуль Аналізатор з пакетом вичерпної звітності та мобільна звітність для iPad.

gms r 03

  • Реєстр закритих рахунків
  • Пошук і друк закритого рахунку
  • Друк звітів за зміну (Z-звітів)
  • Продажі по офіціантам

Підтримка обладнання

  • Підтримка більшості типів фіскальних реєстраторів (Datecs FP 3530T1, Марія 301 МТМ, IKC - 483 LT, IKC - E260T, Екселліо FPU 550, MIHI - ФП, MIHI - ФП6) і чекових принтерів
  • Виконання регламентованих звітів: Х, Z-звіти, періодичні звіти як на фіскальних реєстраторах так і на чекових принтерах - для внутрішнього обліку
  • Інтеграція з банківськими платіжними терміналами

Товарний облік (GMS Бізнес)

Починається товарний облік зі «Довідника товарів» під якими розуміються страви, інгредієнти, сировина, супутні товари та інші товарно-матеріальні цінності. Для прозорого обліку та грамотної аналітики товари групуються за п'ятьма незалежним рівням класифікації. Два рівня цієї класифікації використовуються офіціантом для підбору страв у меню в додатку GMS Ресторан, призначення інших визначається залежно від завдань проекту.

gms r 04

В системі облік залишків товарів ведеться в розрізі партій (партіонний облік). Для його забезпечення кожного разу при приході товару створюється нова партія, основними атрибутами якої є: постачальник, дата товару, ціна закупівлі, собівартість.

Особливості партійного обліку товарів полягають у наступному:

  1. Кожній партії однойменного товару присвоюється унікальний номер
  2. У прибуткових документах робляться відмітки, на яку партію зарахований товар
  3. У видаткових документах робляться відмітки, з якої партії витрачається (списується) товар

У звітності доступна інформація по руху товару в розрізі певної партії

gms r 05

Усі завдання партіонного обліку система вирішує у фоновому режимі, не перевантажуючи користувача зайвими операціями.

Використання цього методу забезпечує точну оцінку вартості запасів сировини, вартості вироблених страв і фактичну величину націнки. Більше того, система сама підказує про зниження норми націнки на страву, пов'язану з підвищенням цін на складові. С цією можливістю Ви ніколи не будете в мінусі!

Також, партіонний облік дозволяє простежити історію закупівельних цін на кожен вид складових, а значить, зловживання з боку постачальників і закупівельників стають скрутними.

Калькуляція і технологія приготування

gms r 06

  • Норми списання складових на одиницю страви визначаються документом Калькуляційна карта
  • Калькуляційна карта має термін дії, історія карт зберігається
  • Одиниця виміру закладки може дорівнювати або основній одиниці страви (за замовчуванням) або одиниці вимірювання виходу
  • Передбачена норма закладки на страву. Для зручності калькуляцію можна заповнювати наприклад, на 1 кг. або на 100 порцій страви
  • Для списання у виробництво використовується кількість Брутто, значення Нетто і Вихід - інформаційні, можуть задаватися як безпосередньо і через поля Відсоток 1 і Відсоток 2 (відсотки відходів холодної та гарячої обробки)
  • Для спрощення роботи з відсотками відходів у довіднику товарів передбачена таблиця Види операцій. Для продукту можна вказати відсотки відходів для холодної та гарячої обробки й типові технологічні операції
  • Відсотки відходів можуть відрізнятися в залежності від сезону
  • Безпосередньо в калькуляції можна побачити собівартість страви з урахуванням вартості залишку складових на дату
  • Можливість вказівки напівфабрикату в складі страви, визначає як буде списуватися у виробництві складова, якщо вона в свою чергу є стравою або напівфабрикатом і має власну калькуляційну карту. При використанні рекурсії в першу чергу списується кількість самого напівфабрикату, який є на залишку, а потім вже використовується його калькуляційна карта
  • Передбачений друк калькуляційних карт разом з технологією приготування та органолептичними характеристиками готовогї страви.

У рішенні GMS Ресторан товарний облік має такі особливості:

  • Формування замовлення постачальнику на підставі статистики витрати як автоматично, так і в ручному режимі
  • Прихід товару з урахуванням одиниць вимірювань (напр. прихід у пляшках, далі автоматичний перерахунок і облік залишків у грамах)
  • Прихід із зазначенням кількості і суми позиції, з автоматичним перерахунком ціни
  • Прихід товару по штрихкоду виробника або внутрішнім штрихкодам
  • Прихід товару по умовамм поставки (передоплата, відстрочення) і за формою оплати (готівкова, безготівкова). Інформація потім використовується для аналізу взаєморозрахунків та звірки з постачальником
  • Облік транспортно-заготівельних витрат безпосередньо при приході товару. Система розраховує собівартість партії з урахуванням ціни закупівлі і витрат
  • Повернення товару постачальнику - контроль відповідності цін закупівлі і співвідношення замовленої кількості до повернення
  • Переміщення товару як між складами (відділами) закладу так і між закладами в мережі
  • Списання складових, інгридієнтів та напівфабрикатів з віднесенням на витрати
  • Гнучка система проведення інвентаризації
  • Облік виробничих операцій. Автоматичний розрахунок виробництва по зміні, за день, за період
  • Списання складових проводиться за методом FIFO

Облік грошових коштів (GMS Фінанси)

  • Облік руху грошових коштів за статтями фінансового обліку, класифікація видів витрат
  • Облік грошей на розрахункових рахунках і в касах
  • Облік оплат постачальникам з зменшенням заборгованості
  • Видача грошей під звіт, звіт службовця
  • Нарахування грошей службовцям